A tudat hatalma

Figyelmed irányultsága a gondolataid minőségétől függ. A gondolat pedig, legyen az jó vagy rossz, magától a megvalósulásra törekszik. Gondolatod az ok, kialakuló körülményeid az okozat, tehát életed minősége.

Ha azt gondolod, hogy képtelen vagyok rá, nem tudom megtenni, kicsi vagyok hozzá, akkor a tudat lefelé irányul, és gondoskodik róla, hogy ne is tehesd meg azt a dolgot.
Hinned kell a tudatod gyógyító, problémamegoldó, segítő hatalmában. Változtass a gondolataidon, és a sorsod változik meg. Jó gondolataidat jó eredmények követik. Ha tudatodba beépül egy dolog, akkor azt végrehajtja. Bármit kijelentesz gondolatban, és ha azt komolyan igaznak érzed, azt a tudat elfogadja, nem mérlegel (szabad akarat), hisz az elméd már mérlegelt.

A szíved, az emésztésed, a légzés, a vérkeringés tudatos ellenőrzésed nélkül is működik. A központi idegrendszer a földi tudat által irányított, a motorikus idegrendszert pedig a magasabb rendű tudatod irányítja, amely érzékszerveidtől szerez tudomást a külvilágról. 
Központja a gyomor mögötti ún. hasi idegdúcban van. Ez a test tudatfeletti életfunkcióinak működtetését végző szellemi csatorna, vagyis a magasabb rendű tudat összeköttetése, mely a szívcsakrán keresztül áramlik. A működő tudatban kidolgozott és általad igaznak elfogadott gondolatot az agy továbbküldi a hasi idegközpontba, ahol a magasabb rendű tudat irányítása alá kerül, és elkezdi a működést a megvalósulás érdekében úgy, hogy előbb érzelemmé, majd valósággá válik.

Ha eluralkodik benned a félelem, az aggály, ha gondolataidat rossz képzetek uralják, akkor a megoldás a tudat informálása az egészség, a jóság, a boldogság állapotának vágyáról és azok elfogadásáról.
Ha megoldást keresel egy problémára, a tudatod segít, de neked kell határozott döntésre jutnod, hogy kéred, elfogadod-e. Mivel a felsőbb tudat működteti tested összes létfontosságú funkcióját, tudja minden gondra a megoldást, de te döntesz.