A félelemről

Az ember legnagyobb ellensége a félelem. Ez áll a kudarc, a betegség, a rossz emberi kapcsolatok mögött. 
A félelem elméd egy negatív gondolata, választása: a saját gondolatod okozza a félelmedet, az pedig a gondjaidat.

Vágyaidat, gondolataidat, figyelmedet fordítsd arra a tárgyra, amely ellenkezik félelmed tárgyával. Ha például a kudarctól félsz, a sikerre koncentrálj, ha betegségtől, akkor az egészség örömein elmélkedj. És talán a legfontosabb: követeléseiddel, elvárásaiddal másokat ne hajszolj félelembe, hazugságba, és akkor ez kölcsönhatásként rád is érvényesülni fog.

Ne engedj mások akaratának! A meghátrálás nem hoz eredményt, és elnyomja a saját pozitív gondolataidat. Tarts ki a saját, jónak elfogadott gondolataid, szellemi szemléleted mellett, mert az békét és örömet hoz. Törekedj arra, hogy az önmagadban kialakított igazságos és őszinte kép sugárzó, boldog, sikeres, derűs embert ábrázoljon.
Mihelyt elkezded a Szerető Isten képét éltetni magadban, mihelyt elhiszed, hogy vigyáz rád és gondodat viseli, irányít, támogat, olyan erő részesévé válsz, melyet felsőbb tudatod körülményeid jobbítására használ fel.
Találd meg a feladatot, amit örömmel végzel, és ne mondd, hogy ezt én nem tudom megtenni, hanem végezd is el, mert lelki békesség nélkül nincs igazi siker. Ha tisztán magad elé képzeled a célodat, a tudatod megteremti a hozzávalókat.
Gyűjtsd össze az összes elérhető információt, kutass, érdeklődj, és ha nem látsz megoldást, add át a feladatot a legfelsőbb tudatodnak – és meg fogja oldani.

Késlelteted a választ vagy megoldást, ha azon töprengsz, milyen nehéz a probléma, és milyen sokáig tart a megoldása. A jövő a megrögzült gondolkodásmód eredménye. Szólítsd meg felsőbb tudatodat, és gondolataiddal irányítsd problémád megoldására. Rendszeresen, módszeresen ismételgetett gondolatok elfogadottakká válnak, és a tudat megoldást talál rájuk.