Az emberi test három legfőbb rendszere

Idegrendszer
Az agyból, az idegpályákból és idegsejtek milliárdjaiból (144 milliárd) áll. A gondolkodásért, érzésekért és az emlékezésért felelős, és a motorikus, mozgató tevékenységért.

Belső elválasztású (hormonális) rendszer
Ez a szervezet működésének összehangolója.

Immunrendszer
Lép, csontvelő, nyirokcsomók és immunsejtek sokaságát foglalja magába, melyek a külső-belső ártalmakkal szembeni védelemért, szövetek regenerálódásáért, a rák elleni védelemért felelősek.

Vannak azonban a szervezetben bizonyos részecskék... melyek e három rendszert kell, hogy összehangolják, vagyis egyetlen Szuperrendszerré alakítsák át. Ezek egy molekuláris, biokémiai hírvivőanyag-család tagjai. Fehérjék: tehát húsz aminosavból állnak, mint az összes többi fehérje. 
A szervezet fogadórészecskéihez képesek kapcsolódni, és így az ideg-, a hormon- és az immunrendszert az egész fizikai testet behálózó, egységes hálózattá alakítják. 
Ezek a részecskék nem mások, mint a tudatotok és érzelmeitek biokémiai megjelenési formái, és ennek óriási egészségügyi jelentősége van. Ez a száznegyvennégyfajta részecskecsalád az emberi szervezet minden sejtjét befolyása alatt tartja. A sekélyes érzelemvilágú emberek ezért jóval betegesebbek.
A három rendszermozgás állandó együttműködésben van, és ez azt jelenti, hogy egész fizikai testeddel gondolkodsz, érzel és hangolod össze biokémiai folyamataidat. Ettől függ, milyen egészségi állapotban vagy.
Vigyáznod kell ezért, hogy mit gondolsz, milyen érzelmeket táplálsz magadban, vagyis mennyire vagy jó illetve ártó szándékú életed perceiben. Az ártó szándék betegséget okoz. (Aki másnak vermet ás, maga esik bele.)
Egyetlen, az egész szervezetben egyidejűleg jelenlévő hálózatról van tehát szó, mely a három említett rendszer összehangolódásából áll össze egységgé.

Mindig mindent örömből, élvezetből szabad csinálni. (Ha mód van rá.) Kerüljétek a gyűlölködők, irigykedők, pesszimista emberek társaságát! 
A szeretettel kezelt test és lélek (a magadé és a másoké is) meghálálja a gondoskodó bánásmódot.