Ahogy gondolkozol és érzel...

A Szeretet azt jelenti, hogy egészséget, boldogságot, örömöt, lelki békét és az élet minden áldását kívánod a másiknak. Ilyenkor valójában (önző módon) amit másnak kívánsz, azt magadnak kívánod, mert a te gondolatod, te érzed mindazt, amit másnak kívánsz.

Ahogy gondolkozol és érzel, olyan vagy, illetve olyan leszel. Semmi sem jó vagy rossz önmagában, csak a gondolataidtól válnak jóvá vagy rosszá a dolgok.

Sikered, eredményességed útjában csak a saját gondolatod lehet akadály. Ha figyelmed elkalandozik, tereld vissza. Elmélkedj a célodról, és tedd ezt szokásoddá.


Általános gyakorlat (este)

  • Nyugodj meg! Csillapítsd le agyad működését. Engedd át magad az álmosságnak. Ebben a békés, elengedett, befogadásra kész állapotban készülj fel a következő lépésre (2-3 perc).
  • Válassz ki valami egyszerű kifejezést, amit könnyen emlékezetedbe véshetsz, és altatódal-szerűen ismételgesd. Például: Elnyertem a lelki békét és boldogságot, és hálás vagyok érte. Hogy figyelmed ne kalandozzon el, vagy hangosan ismételgesd, vagy imitáld a beszédet ajkaiddal, nyelveddel, míg a szöveget gondolod. Ez elősegíti, hogy szavaid gondolataiddal azonosuljanak, és elérjék a felsőbb tudatodat (5-6 perc).
  • Képzeld magad elé valamelyik jó barátodat. Amikor már jelen van, látod az arcán a mosolyt, hallod a hangját, így szól: GRATULÁLOK! Gondolatban érintsd meg a kezét. Mindez már élettel teli valóság. A tökéletes elégedettséget, a harmóniát hordozza ez a szó, GRATULÁLOK! Újra és újra hallgasd meg ezt a szót, míg meg nem kapod a számodra kielégítő tudati impulzust (BÉKÉT).