Adj hálát minden apróságért!

Hagyd, hogy ami belül van, az kívül is kifejezhesse magát. Adj hálát minden apróságért! Engedd, hogy a benned rejlő isteni szeretet szabadon áramoljon. Minél inkább hajlandó vagy megosztani ezt a szeretetet, annál nagyobbá válik.

Szánj időt az elcsendesedésre, és légy nagyon őszinte magadhoz. Ne félj várni a legjobbat. Ne engedd, hogy a világ dolgai, bajai vagy embertársaid rossz körülményei lehangoljanak, mert akkor nem tudsz segíteni, hiszen te is része leszel annak a káosznak, melyben a világ vergődik. 
Minden kérdésre megvan benned a válasz. Egy járni tanuló kisgyermek teljes bizalommal indul az életbe. Ha elesik, nem bátortalanodik el, hanem újból és újból lábra áll, és addig próbálkozik, míg meg nem tanul járni. Ezért bizalommal tekints gondjaidra, és ne engedd, hogy látszólagos vereségek eltántoríthassanak utadról. Érezd a tökéletes belső bizonyosságot a sikerre. Bizalom nélkül nincs szeretet. 
Lásd meg a rosszban a jót. Keresd azt a dolgot, ami legközelebb áll hozzád, és foglalkozz vele, leld benne örömödet. Lazíts, engedd el magad, és Isten átveszi az irányítást, mert minél több feszültség van jelen az életedben, annál kevesebbet tudsz végrehajtani feladataid közül. 
Lélegezz együtt a természettel, élvezd az életet, adj hálát mindenért, és soha ne kapkodj, mert türelmetlenséged helytelen cselekedetre sarkall. Ha a bizonytalanságnak akár a leghalványabb érzése is felüti fejét, akkor kell várni-várni-várni egészen addig, míg a dolgok teljesen ki nem tisztulnak előtted.