28. Tudatszintek

A tudatszintek és azok elérésének lehetőségei 
a szeretet fejlődésén át


Az eddig kapott információk és hasznosítható energiák alapján rájöhettek arra, hogy a test, mellyel lelketek ebben az anyagi világban azonosítja magát, egy csodálatosan megtervezett és megteremtett gépezet. A lélek földi tudata azt hiszi, azonos a testével, ezért annak jellemző tulajdonságait a sajátjának véli.

Ha a test fehér, nagyorrú, nőnemű és Magyarországon született, akkor a lélek földi tudata úgy hiszi, hogy Ő egy magyar, fehér nő, akinek orrműtétre van szüksége, hogy szép legyen. Ha felsőbb énetekhez-tudatotokhoz tudtok kapcsolódni, akkor már nem a testi-érzéki jellemzők alapján ítélitek meg a teremtett lényeket. Ez fontos ahhoz, hogy irányítani tudjátok saját inkarnációs folyamatotokat. A lélek nem csak a halál után változtat testet. Akkor csak feladatot vált, ezért kezd új testben, új hálótervvel, új életet.

A test cseréje egy élet folyamán többször megismétlődik. Gondoljátok el, ha egy embert 14 évenként egyszer láttok, milyen hatalmas változásokat vesztek észre rajta a csecsemőkortól az öregkorig. Hát még ha minden alkalommal megtudjátok, hogy akkor épp mi tetszik neki, mit szeret, mik a vágyai, rájöhettek, hogy egy más emberrel van dolgotok. Egy-két főbb külső vonás, egy-két érzék-motívum, mely a lélek fő jellemvonása, megmarad, minden más változik. Testetek sejtfelépítése a fehérjemásoló rendszerek munkája nyomán 7 évente részlegesen, 14 évente pedig 80-90%-ban átalakul. Egy 30-40 aminosavból álló lánc egy másodperc alatt ölt formát, és ez a folyamat megállás nélkül folyik a sejtekben a fejetektől a talpatokig. Ez a folyamat azonban a földi énetekhez kötöttség miatt az öregség, a halál felé halad. Mint tudjátok, ez alól kivétel az agy, mely nem öregszik. Az előző üzenetben említett agyi idegkapcsolatok őszinte, tiszta gondolatok, gondolkodás által való serkentése és új előhívások képzése lehetővé teszi azt is, hogy új és régi, de még el nem ért kapcsolatok előhívásával az öregedés és a halál felé vezető folyamatot megállítsátok, vagy akár visszafelé működtessétek. Ehhez kell a tiszta, őszinte szívállapot megvalósítása, a három Isteni törvény szellemében történő gondolkodás és cselekedetek.

Alapvető, hogy kerüljétek a fekete mágiát, jóslást, szerencsejátékot, kábító- és mámorítószerek használatát. Földi-anyagi tudati szinten a szeretet csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzétek a szeretet tárgyát. A valaki vagy valami iránti szeretetetek attól függ, kielégíti-e érzékeiteket vagy nem. Amikor valaki visszataszító az érzékeiteknek, gondoljatok arra, hogy ő is a saját elégedettségére gondol, ezért nem érthet egyet veletek. Ha valaki Istent szereti, akkor érzékeinek ellentmondva minden teremtett lényben a jót keresi. Nem lehettek igazán jók, boldogok, ha a testet illetve érzékeiteket akarjátok elégedetté tenni. A léleknek kell elégedetté válnia, ez a felsőbb éntudat akkor elégedetté teheti a testet és a megváltozott, javuló érzékeiteket, mert a kettő együttes elégedettsége, a lélek és a test boldogsága csak együtt lehetséges. A Teremtő mindenki szívében és a teremtés minden atomjában jelen van. Semmi nem létezik nélküle. Értelmet, emlékezést adott nektek, és türelmesen vár, hogy feladjátok az anyagi világ élvezetéért tett hiábavaló erőfeszítéseiteket. Várja, hogy megértsétek: az érzékeitek általi kielégültség nem azonos a boldogsággal. Egyre több lehetőséget kaptok a változásra, mely az elmebeli, szívbeli, korbeli és anyagi változásokra is vonatkozik. Bármely dolog forrása magában foglalja a belőle kiáradó részek összességét, sőt annál többet, az utánpótlás lehetőségét is.
Ha otthon az elektromosság előnyét élvezitek, ami egy sok kilométerre lévő erőműből érkezik, az erőmű áramot generáló kapacitása sokszorosan meghaladja azt a keveset, melyet ti használtok fel. A Teremtő ereje és szeretete is messze túlszárnyal bármit, ami a teremtés folyamán hozzátok eljut. Ha ezt felfogjátok, törekedni fogtok arra, hogy az általatok kisugárzott szeretet és más energiák folyamatosan pótlódni tudjanak azok felé, akikkel kapcsolatba kerültök. Ezt csak akkor érthetitek el, ha a magatok elmebeli és szívbeli tisztasága állandóan sugárzik környezetetekre.