16. A halál fogsága

Isten saját maga megismerése, a szeretet és igazságosság érdekében lett Teremtővé, hogy elfogadhassa más teremtett lények megtapasztalásait az általa teremtett világban. Először szellemteremtményekkel osztotta meg a lét örömeit. El nem bukott tiszta szellemek milliárdjai szeretik, dicsérik Őt, és munkálkodnak a bűn nélküli világmindenség megvalósításán. Azzal, hogy Isten megengedte a gonoszságot és a szenvedést, bebizonyosodott, hogy a Tőle való függetlenség, Lucifer vezetése nem tudott létrehozni egy jobb világot, de nem is tudta az egész emberiséget elcsábítani az igaz útról.

Bebizonyosodott már, hogy a ti boldogságotok csak a gonoszt kiirtva és az igaz jóra törekedve valósulhat meg, Isten tervének megfelelően. Az ember azért került a halál fogságába, mert vétkezett, de a Teremtő nem mondott le rólatok. Mivel a halál oka a bűn, először a bűnt kell kiirtani, hogy a halál okát meg lehessen szüntetni. A tudomány hozzájárulhat ahhoz, hogy kicsit hosszabb életet éljetek, de ahhoz, hogy az öröklét után az örök életet is elérjétek, a bűnt és annak gondolatát is ki kell irtanotok magatokból.
A szeretet kimutatásának Istentől való képességét akadályozza az öröklött bűn és a tökéletlenség. Olyan világban, rendszerben éltek, ahol az emberek többségére, az énközpontú magatartás jellemző. Ebben a környezetben komoly erőfeszítést igényel megtanulni a szeretet, igazság, elfogadás útját. Lelketek-Szellemetek segít abban, hogy átformáljátok elméteket, így a Teremtő szeretetét és ne az ember önző viselkedésmódját kövessétek.