11. Istenbe vetett hit

Istenbe vetett hit annyi, mint hinni Isten ajándékában, a szeretetben. Hinni Isten ígéretét, a határtalan lehetőséget mindenre, amit el akartok érni. A gyengék, a hátrányos helyzetűek saját választásuk miatt lesznek korlátozottak. A lélek nem véletlenül ütközik az élet kihívásaiba, mert a cél a megtapasztalás, de ti választjátok meg az akadályokat és alkalmakat ennek létrehozására. A lélek mindent tud, de csak azt érti, amit ti megtapasztaltok.


Isten szól hozzátok, ha meghalljátok és eljön hozzátok, ha hívjátok, mert lelketeken keresztül Ő is a ti tapasztalásaitok által ismerte meg önmaga valósággá válását. Minden gondolatotok és tettetek mögött Isteni cél áll, ezért Isten jelenléte egyetemes és örök érvényű.

Saját gondolataitok teremtik meg a tapasztalásaitok körülményeit, és Isten ezekből merít önmaga megismeréséhez, mert a tudás attól válik létezővé, hogy megtapasztalják annak eredményeit. Ha általatok tapasztalja meg Isten az Ő tudásának egy részét, akkor ti ezzel megteremtettétek Őt magatokban és az Ő részévé váltok. Az Ő tudásának és örökkévalóságának részévé!

Ezért, ha te magadat méltónak tartod arra, akkor szólni fog hozzád, és te érteni fogod minden szavát, ha megérted ezeket az összefüggéseket. A tökéletes szeretet, az érzelmek és érzések összességének megtapasztalásából eredő tudás az, amire a lélek vágyik, és amivel az Isteni energia növekedni képes, önmaga teljességének megtapasztalásával.