31. A gondolat ereje

A gondolat teremtő erő! Az emberek nagy része tudatosság nélkül él. Félelemmel, haraggal eltelve töltik életüket. Versengenek egymással, és végül szoronganak a halál miatt. A szorongás a lélek tevékenységének legnagyobb formája. Közel áll a gyűlölethez, mely a leginkább önromboló indulat-érzelem. Elvesztegetett energiák ezek, ráadásul biokémiai reakciókat hoznak létre, melyek károsítják a testet, és betegségeket okoznak. Ha megszünteted ilyen irányú érzelmeidet, egészséged azonnal javulni fog.

A félelem mindannak az ellentéte, ami vagy, és így hat a szellemi és fizikai egészségedre is. A szorongás, gyűlölet, félelem, nyugtalanság, keserűség, türelmetlenség, gorombaság, az elítélés a sejtek szintjén támadja a testet. Az önteltség, a gőg és a kapzsiság is fizikai betegségekhez vezet. 

Minden betegség először az elmében jön létre. Ha megoldod a gondolkodásodban mutatkozó gondokat, máris megoldottad egészségügyi problémáidat, és elejét veheted új, nagyobb bajoknak is.

Karmikus adósság pedig csak azon az alapon létezik, hogy a megvilágosodott lélek két testbe érkezés között maga dönt úgy, hogy megtapasztalja azt, amit a test másoknak okozott. Mivel a lélek egoista, vagyis a saját fejlődési, felemelkedési lehetőségét tekinti elsődlegesen fontosnak, a tiszta szeretet felé törekvésed, gondolkodásod megváltoztatása által olyan körülményeket teremtesz, mely előrevivőbb, felemelőbb számára, mint a vállalt érzelem megtapasztalása. Ekkor a lélek lemond, illetve nem kéri tőled a karma megélését, tapasztalását. Te pedig a megváltozott, szerető, elfogadó, igazságos gondolataiddal nem a betegséget, hanem a boldogságot, egészséget és az elégedettség érzelmét teremted meg magadban. Amit ti karmának neveztek, az a lélek belső vágya jobbnak, nemesebbnek lenni, növekedni, és csak akkor tekinteni úgy a múltbeli tetteitekre, hogy azok következményeit ti is átéljétek, megtapasztaljátok, ha az a felemelkedéshez feltétlenül szükséges. A tiszta érzésű, Isteni utat járó embernek a javuláshoz nincs szüksége erre, mert a lélek felemelkedését segítve ezzel dolgozza le adósságait, melyek így fokozatosan töröltetnek az Akashából. Vagyis, amint az előző üzeneteimből, ha nem is világosan de már kiderült, az Isteni utat járó ember részesül a kegyelemben, mely által jelenlegi felemelkedésével karmikus adósságait még ebben az életében ledolgozza. 

Nem működik a fogat fogért elv, mert a lélek fejlődésében felül tud emelkedni ezeken anélkül, hogy megtapasztalná a test múltbeli tetteinek következményeit. Tehát forduljatok el gondolataitokban a félelemtől, haragtól, gyűlölettől, szorongástól, versengéstől, irigységtől, igazságtalanságtól, önteltségtől, kapzsiságtól, gőgtől, elítéléstől és fogadjátok elmétekbe, szívetekbe a feltétel nélküli szeretetet, igazságosságot, jóakarást, segítőkészséget, a megnyugvást és az elfogadást, és ha ezek betöltik gondolkodásotokat, akkor ti már meggyógyítjátok önmagatokat betegségeitekből, és mások gyógyítására is képesek vagytok.